top of page
friskvård

VAD ÄR BODYSCULPT

Bodyscupt mage

Bodysculpt är en väldigt intensiv och tuff muskelträning för ex mage, rumpa, lår, armar eller bäckenbotten. Maskinen har marknadens starkaste muskelstimulerande och fettreducerande effekt. Den bygger muskler, reducerar fett samt skulpterar kroppen, helt utan kirurgiska ingrepp. Ett pass tar 30 minuter. Ems träning kan ge en ökning av din muskelmassa på upp till16% och öka din fettförbränning samt förminska ditt underhudsfett med upp till 20%. Du behöver ingen återhämtning efter ett pass och träningsvärken varierar men brukar för det mesta vara mild.

Bodysculpt utlöser snabba förändringar på cellnivå genom att stressa din muskel. För att leverera energi för så många och starka muskelkontraktioner bryts fettceller ner genom en process som kallas lipolys. Skadade fettceller dör och kroppen eliminerar dem naturligt under de kommande veckorna.

Rekommendationen för ett tydligt resultat är 4-10 pass där du kör 2-3 pass i veckan under några veckor. Det slutgiltiga resultatet kan ses efter 3-4 veckor men de flesta märker tydlig skillnad redan efter första eller andra behandlingen.

 

Träningen är helt smärtfri men kan kännas lite annorlunda i början. Under passet kommer du känna hur dina muskler får jobba i olika intervaller och styrka beroende på din egen förmåga, känsla och fysiska tillstånd. 

I mer än 30 år har vi känt till denna elektriska muskelstimulering (EMS) och hur den ger enorma effekter på muskulatur, lokal cirkulation och fettreducering. Idag har EMS-tekniken utvecklats och används i större utsträckning av människor som kanske inte känner att de hinner med sin träning, eller att de inte uppnår de önskade resultat de strävar efter. Tidigare har denna metod i första hand använts inom rehabiliterande styrketräning samt av elitidrottare.

När du jobbar med dina muskler sker det med hjälp av de centrala och perifera nervsystemen som överför elektriska impulser till dina muskler  från hjärnan. Precis så fungerar även EMS, förutom att hjärnan ersätts av muskelstimulatorn vid utskicket av elektriska impulser.

Hur effektivt är bodysculpt

Den starka effekten av Ems träning kan endast uppnås med gymträning under en väldigt lång tid. Det är extremt tidseffektivt, ger grymma resultat och i kombination med att det är skonsamt mot muskler och leder har denna metod blivit enormt populär världen över. Man kan säga att ett pass Bodysculpt motsvarar ca 20 000 situps eller squats. Det innebär i sin tur att man under ett pass samtidigt kan bränna upp till 1500 kalorier. Vi erbjuder även bäckenbottenträning som motsvarar ca 12 000 knipövningar under ett pass på 30 minuter.

EMS är ett av världens mest effektiva sätt att bygga muskler på, du kommer också förbättra din hållning och nå en ökad nervstimulering.

Vilka resultat kan jag förvänta mig

Minst 6 pass rekommenderas för tydliga resultat. Att rekommendera som en start är att köra  2-3 pass/vecka i 2-3 veckor Du kan då förvänta dig att bygga muskler snabbt och att öka din fettförbränning rejält. Du kommer att ha effekt och uppleva det slutgiltiga resultatet 3-4 veckor efter dina pass.

Hos oss kan du förmånligt köpa dessa startpaket.

Bästa långvariga resultat uppnås om du har en någorlunda hälsosam livsstil och kommer på återbesök för att bibehålla dina resultat ca var annan månad. Under tiden är det bra om du tränar på egen hand. Tänk på att Bodysculpt inte ersätter konditionsträningen.

Före efter bodysculpt
Före & efter 6 behandlingar
kvinna 29 år.
Bodysculpt före efter
Före & efter 12 behandlingar
kvinna 50 år.

 
Bodysculpt efter 6 behandlingar
Före & efter 6 behandlingar
kvinna 22 år.

 

Fördelar med bodysculpt

  • Skonsamt mot leder, senor och muskelfästen eftersom det inte krävs tunga vikter eller övningar med hög belastning.

  • Andra fördelar kan vara att slippa stressen på överfulla gym och gemensamma omklädningsrum. 

  • Vid träning aktiveras tunna nervtrådar som går från muskeln till det centrala nervsystemet. Denna aktivering ger upphov till en frisättning av endorfiner i hjärnan vilket ger upphov till en höjning av smärttröskeln, sänkning av blodtrycket och du kan uppleva lyckokänslor.

  • Ems har även visat sig vara enormt effektivt för delad bukmuskulatur (Diastatis recti) efter ex en graviditet.

Kommer jag att minska i vikt

​Ja, muskeltillväxten kommer göra att du minskar kroppens fettmassa på ett hälsosamt sätt, ökad muskelmassa ger en högre ämnesomsättning. Ems träning kan ge en ökning av din muskelmassa på upp till 6% och ökar din fettförbränning samt minska ditt underhudsfett med upp till 20%.Vi anpassar träningen efter dina mål och önskningar. Var ligger ditt focus? Vill du i första hand bränna fett eller är du mer ute efter muskelträning? Kanske vill du öka i muskler på ett specifikt område ex rumpa eller mage? 

Är bodysculpt säkert

Ja, det har gjorts enormt många studier kring tekniken och dessa bekräftar att träningsformen är helt säker. Under Ems-träning aktiveras endast din skelettmuskulatur, alltså endast dina viljestyrda och träningsbara muskler. Den glatta muskulaturen (hjärta och andra organ) påverkas inte. 

När ska jag inte göra behandlingen

Du ska inte träna med Ems om du är gravid. Du ska inte heller välja denna träningsform om du har en pacemaker eller om du har metalldelar i det område du behandlar, ex kopparspiral om du ska träna mage, då detta är en elektromagnetisk träning.

bottom of page