Beställningar över 2000 kr skickar vi fraktfritt.

Skötselråd och rätt produkter

 

New Hair extension håller en enormt hög kvalité. Vår leverantör behandlar löshåret varsamt genom hela blekningsprocessen då allt vårt hår från början är svart eller brunt Indiskt hår. Men tar du inte hand om ditt hår och följer våra skötselråd så kan det uppstå komplikationer genom slitage på ditt egna hår och på löshåret!

Vårda ditt hår med kärlek
Tänk på att vårt hår är 100% äkta hår och slits därför på samma sätt som ditt eget hår. För mycket styling, produkter, salt/klorvatten, blekning och färgning kan göra att topparna klyvs och/eller att håret blir torrare.  Tillsätt fukt i ditt hår vid behov, du känner när och om det behövs. Oftast räcker det med balsam vid varje tvätt, men emellanåt kan håret även kräva en inpackning eller hårolja. Ska du bada i saltvatten/sjö/pool så var noga med att du borstar igenom håret ordentligt direkt efteråt så ingenting börjar tova sig. Ha gärna håret i en fläta vid bad och krama i lite balsam i flätan innan du tar ut den i duschen efteråt. Borsta ut flätan försiktigt nedifrån topparna och uppåt mot hårbotten.

Du kan tvätta ditt hår samma dag om du sätter i keratinvax men först efter två dygn om du sätter i hår med tapefästen.

Ta hand om dina fästen
Detta gör du genom att varje dag använda en extensionsborste (du får en om du checkar in hos oss på Facebook som ny kund – annars finns den att köpa på våra salonger samt i vår webshop) Borsta varje dag morgon och kväll i torrt hår. Undvik att borsta för mycket i håret när det är blött.

Borsten går ända in i hårbotten och hjälper till att reda ut håret. Du behöver inte vara rädd för att fästena ska glida ur (vid tape bör du vara mer aktsam och inte borsta lika hårt). Om det uppstår trassel så är det oftast det egna håret som vill krypa upp och sno in sig vid dina fästen därför är det enormt viktigt att du borstar ner dina egna hårstrån alltså din egna hårlängd noga varje dag inifrån din hårbotten.
Känn även igenom håret med fingrarna dagligen och se så att dina fästen inte snott in sig i varandra. Känner du någon tova så red ut den direkt med borsten och eller fingrarna. Sov alltid med ditt hår i en fläta eller tofs, detta är för att dina fästen ska vara samlade på ett ställe och inte slita mot kudden. Det går bra att sova med fuktigt hår i fläta.
Dina fästen gillar INTE olja, balsam, inpackning, hög värme och blekningsprodukter.

Använd rätt produkter 
Tvätta ditt hår varannan till var tredje dag för att inte torka ut håret eller vara fuktig i fästena allt för ofta. Får du lätt fett hår eller tränar mycket så rekommenderar vi torrschampo.

Vi har rekommenderade produkter för ditt nya hår på våra salonger (se nedan) men du bör undvika produkter med alkohol/sulfater/silikon i. Det är viktigt att du schamponerar håret som vanligt i fästena så det blir rent och fräscht men gnugga inte för mycket, massera hellre in schampot. Det är även viktigt att du sköljer ur produkterna ordentligt ur ditt hår så att det inte stannar kvar produktrester som kan börja klia. Balsam och inpackning tas sparsamt i hårbotten och tvättas noggrant ut inom en minut. Hårolja används endast i längderna på ditt egna hår och i löshåret. inte i din hårbotten.

Silverschampo/balsam  används ENDAST i ditt egna hår och i längderna, INTE i dina fästen!

Här ser du de produktserier som vi på New Hair rekommenderar till våra kunder. Använder du dessa produkter och följer våra skötselråd så kommer du inte uppleva några problem med ditt hår.

Välj nedan vilken salong du villl boka på.