Copyright © 2019 New Hair Sweden AB, Eklandagatan 62c, 41261, Göteborg, All Rights Reserved

FRÅGOR OCH SVAR

Här kommer vi efter hand att besvara de vanligaste frågorna som våra kunder ställer och som även du kanske funderar kring.

 

Måste jag komma på konsultation först?

Du behöver endast komma på en konsultation om du:
 

  • Har en väldigt udda hårfärg och inte kan tänka dig att färga det efteråt.

  • Har en kort frisyr.

  • Har mycket lockigt hår (ej vågigt eller självfall)

  • Är tveksam och har många frågor kring hårförlängning.

  • Har håravfall/glest hår.

  • Har/har haft någon sjukdom eller genomgått någon behandling som vi bör känna till.


Annars går det utmärkt att boka tid för isättning direkt.
 

Hur mycket hår behöver jag?
 

På salongen bedöms vilka färger samt hur mycket som behövs för det resultat du önskar. Mängden är mycket individuellt och anpassas helt till ditt eget hår och mängd hårstrån som finns naturligt på ditt huvud.

20-40 gram = Slingeffekt/utfyllnad
40-75 gram = Utfyllnad/förtjockning
60-80 gram = Förlängning för tunnhårig
80-100 gram = Normal förlängning
120-140 gram = Fyllig förlängning
150-160 gram = För dig som har kortare eget hår än axeln eller tjockt hår.
170 - 180 gram = För dig som har tjockt eget hår & kortare eget hår än axeln.

Hur kan ni vara så billiga?

Vi har en egen leverantör av vårt eget varumärke. Vi har alltså minimerat antalet mellanhänder. Vi handlar inte från en återförsäljare som de flesta andra gör, vi får håret levererat direkt från fabriken där keratinfästena sätts fast och håret färgas. Vi jobbar endast med hårförlängningar och jobbar därför snabbt vilket innebär lägre kostnad för dig som kund. En hårförlängning tar ca 1-2 timmar hos oss och på en annan salong kan det ta upp emot 4-5 timmar för isättning med samma metod.

Hur är kvaliteten på håret?
 

Håret är noggrant testat på 1000-tals kunder inklusive oss själva. Det är ett fantastiskt hår som håller länge. Det kommer från Indien och det är remy (rättvända hårstrån). Håret vi använder är väldigt populärt i USA, England & Australien. Vi har samarbetat med vår leverantör under en lång period och vi har ett gott samarbete.

Har ni alla färger?

Nej, vi har endast de vanligaste utvalda kulörer i våra hår, alla raka hår är mixade med två nyanser för att få ett så naturligt resultat som möjligt. Vi blandar gärna färger för bästa resultat.
 

Sliter keratinvax mycket på mitt egna hår?
 

Vi arbetar skonsamt.

Vi tvinnar inte ditt hår och vi använder äkta keratin och inte lim. Keratin är inte vattenlösligt och kladdar inte. Detta innebär att du slipper kladdiga fästen som tovar sig i ditt hår. När vi tar ut håret använder vi inga lösningsmedel. Våra kunder sätter hår om och om igen, oftast samma dag som vi tar ut det. Gör du din förlängning här så sliter det minimalt på ditt egna hår. Om du inte tar hand om din förlängning och dina keratinfästen så kan onödigt slitage uppstå. Allt detta informerar vi dig om när du är hos oss.

Vi jobbar med platta keratinfästen som får en jämn belastning på hårsäckarna och vi sätter dem INTE rakt in i hårbotten och utan dragningar! Det gör inte ont i hårbotten när du går ifrån oss.

Våra stammisar har haft denna metod i flera år utan märkbart slitage. Det krävs dock att håret tas ut eller flyttas upp i tid enligt våra individuella rekommendationer. De allra flesta kan ha keratinvax löshår i 3-5 månader.
 

Måste jag använda speciella produkter till mitt nya hår?
 

Självklart är det allra bäst att ha särskilda produkter med tanke på keratinet. Vi rekommenderar dig ett speciellt kit med schampo, balsam, inpackning samt glans/oljespray som vi säljer på vår salong till ett förmånligt pris.
 

Hur långt måste mitt hår vara?
 

Vi rekommenderar att håret är minst 10 cm. Det behövs oftast 150-175 slingor/7-8 paket för ett snyggt resultat när håret är kort. Vi föreslår dock att du bokar en kostnadsfri konsultation så att vi får ses innan isättningen. Det kan ju hända att ditt hår är för kort och då är det synd om du bokat en isättning i onödan
 

Var kommer håret ifrån?
 

Håret kommer från Indien, där man enligt gammal hinduisk tradition offrar sina hår till gudarna. Väldigt kortfattat kan man säga att kvinnorna offrar sina hår för att visa att skönhet kommer inifrån. Sedan skickas håret vidare i till fabriker runt omkring i världen för att tillverka extensions och peruker.
 

Hur länge kan man ha sin förlängning?
 

Keratinvax: Har du ett normaltjockt hår som växer naturligt fort (1 cm/månaden) är det vanligast att ha i håret mellan 3-4 månader. Efter den tiden kan man ofta göra en omsättning av samma hår och keratinvax en gång.

Tape: Vi rekommenderar att du har i din förlängning mellan 6-8 veckor och sedan kan kan du sätta om ditt tapehår flera gånger tills du vill byta till nytt hår.

Hur länge du har din förlängning beror på hur fort ditt egna hår växer och hur du sköter om dina fästen (de får inte trassla sig).
 

Är ni frisörer?
 

Nej, vi är extension stylister och har specialiserat oss på just hårförlängningar. Vi är mycket kunniga inom detta.
 

Klipper ni in håret?
 

Ja, vi klipper löshåret och ditt egna så att det ser snyggt och naturligt ut. Vi tar endast så mycket som behövs på ditt egna hår.


Kan jag färga håret?
 

Det går utmärkt att färga håret i mörkare nyanser, vi rekommenderar inte att man bleker det. Din egen utväxt kan du bleka/färga som vanligt även om du har extensions. Du kan även använda silverschampo & silverbalsam men bör vara sparsam med detta.
 

Varför ska jag göra min hårförlängning hos er?
 

Vi bryr oss om våra kunder och vi jobbar med kärlek. Vi har själv haft många förlängningar och vi arbetar skonsamt. Vi får håren att se levande och naturliga ut. Vi har garanti och man får alltid sätta i tappade slingor kostnadsfritt hos oss. Vi har högsta kvalité på håret och på isättningarna till det bästa priset. Var du än har gjort din hårförlängning tidigare så kommer du att bli minst lika nöjd hos oss.

Fortfarande osäker? Läs våra recensioner från våra kunder på Facebook!

  • Black Facebook Icon
  • Black Instagram Icon